Veelgestelde vragen

Over Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor heeft kantoren door heel Nederland dus ook bij u in de buurt! Via onze handige postcodezoeker vindt u direct het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor.

Een afspraak maken is niet verplicht. Bij Goudwisselkantoor bent u altijd welkom. Ook zonder afspraak! Van dinsdag tot en met zaterdag tussen half tien en vijf uur kunt u vrijblijvend binnenstappen bij Goudwisselkantoor. Diverse kantoren zijn ook op maandag geopend! Kijk op onze kantorenpagina voor de openingstijden van het Goudwisselkantoor bij u in de buurt.

Heeft u veel voorwerpen die u wilt laten taxeren? Dan is een telefoontje vooraf altijd handig. Dit kan voorkomen dat u wellicht even moet wachten. U kunt uw voorwerpen ook achterlaten voor taxatie. Wij nemen dan contact met u op als uw spullen getaxeerd zijn.

De meeste Goudwisselkantoren in Nederland zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Een aantal kantoren is op maandag gesloten. Op onze kantorenpagina staan de openingstijden per vestiging.

 

U kunt uw kostbaarheden laten taxeren en verpanden in één van onze Goudwisselkantoren. Doordat we locaties in heel Nederland hebben, zijn we altijd dicht bij u in de buurt. Is vervoer voor u een probleem? Of gaat u liever niet met veel waarde over straat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vanzelfsprekend, Goudwisselkantoor verpandt zowel van particulieren als bedrijven.

Bent u bijvoorbeeld juwelier, tandarts of notaris? Heeft u in uw werkzaamheden te maken met edelmetalen of andere kostbaarheden die u wilt verpanden of laten taxeren? U bent van harte welkom met kleine hoeveelheden, met kostbare voorwerpen en met partijen.

Bij Goudwisselkantoor kunt u terecht met de volgende voorwerpen. Op onze website vindt u over alle onderwerpen uitgebreide informatie.

Gouden voorwerpen

Oude sieraden, juwelen met edelstenen, sloopgoud, munten en penningen, baren, tandengoud, restproducten van edelsmeden en tandlaboratoria etc.

Zilveren voorwerpen

Sieraden, munten en penningen, baren, servies, bestek en antiek zilver.

Platina

Sieraden, munten, baren, draad en thermokoppel, kroezen en overig industrieel platina.

Horloges

Gouden- en zilveren horloges, exclusieve merkhorloges, trendy horloges en zakhorloges.

Diamanten

Zowel losse diamanten als diamanten verwerkt in sieraden.

Munten

Zowel losse munten als verzamelingen van Nederland en uit het buitenland.

Bij Goudwisselkantoor kunt u kleine én grote hoeveelheden verpanden. Heeft u één product? Schroom niet om bij ons langs te komen voor taxatie en verpanding. Ook voor één of enkele producten biedt Goudwisselkantoor u een reële prijs.

Als u bij Goudwisselkantoor sieraden, munten, baren of andere objecten verpandt, dan betalen we u direct contant uit. Heeft u liever het geld op uw rekening? Ook dat is geen probleem. Op werkdagen wordt het bedrag nog dezelfde dag overgemaakt.

Als u munten, sieraden, baren of andere objecten verpandt, dan vragen wij om uw legitimatie. Dit schrijft de overheid ons voor. Wij maken geen kopie van uw legitimatiebewijs!

Als u op korte termijn geld nodig heeft biedt verpanden een goede uitkomst. Als u waardevolle edelmetalen heeft liggen kunt u deze verpanden bij Goudwisselkantoor. Dit houdt in dat u op ons kantoor langskomt, wij taxeren deze stukken en geven op basis van deze taxatie een goede prijs in ruil. U heeft nadat u geld gekregen heeft nog de optie tot het terugkopen van deze stukken als u deze weer wilt hebben. Het voordeel van verpanden is dus dat u de stukken altijd weer terug kunt krijgen.

Wij verpanden met een termijn van drie maanden. U heeft dus drie maanden waarin u gebruik kan maken van de opbrengsten van uw verpanding. Na deze drie maanden moet u het totale bedrag (de opbrengsten van de verpanding en de rente) terugbetalen en krijgt u uw gouden of zilveren sieraden weer mee terug naar huis. Wilt u liever iets langer wachten met betalen? U kunt de termijn van uw verpanding altijd verlengen met nog drie extra maanden.